Lease een elektrische fiets

  • Al vanaf €59,- p/m (all-in)
  • Inclusief onderhoud & reparatie
  • Hoog afwerkingsniveau
  • Dutch Design
  • Al vanaf €59,- p/m (all-in)
  • Inclusief onderhoud & reparatie
  • Hoog afwerkingsniveau
  • Dutch Design

Meer recreatieve én zakelijke fietskilometers door E-bike

Gepubliceerd op 23 mei 2019
Meer recreatieve én zakelijke fietskilometers door E-bike

In ons land wordt fanatiek gefietst, ruim 15 miljard fietskilometers per jaar (CBS). De elektrische fiets stimuleert ons om nóg meer fietskilometers af te leggen. Dit geldt voor recreatief maar ook voor zakelijk fietsgebruik.

Meer recreatieve én zakelijke fietskilometers

De afstand van de recreatieve fietser verdrievoudigt op de e-bike. Waar op een gewone fiets dagelijks maximaal 10 kilometer wordt afgelegd, wordt op een elektrische fiets 30 kilometer gereden. Ook de forens fietst verder op de e-bike. Op een gewone fiets vinden we 10 km de maximaal acceptabele afstand om van en naar het werk te fietsen. Deze afstand ligt bij de e-bike op maximaal 15 kilometer (Bron: KiM, Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid).

E-bike van de zaak is aantrekkelijk

Door nieuwe regelgeving wordt een e-bike van de zaak aantrekkelijker. Vanaf 1 januari 2020 betalen fietsers die via hun werk een e-bike ter beschikking krijgen jaarlijks 7% bijtelling. Hierdoor kost een e-bike nog maar enkele euro’s per maand.

Fietsen naar je werk vermindert stress

Uit onderzoek blijkt dat mensen die minstens één keer per week naar het werk of school fietsen, 20% minder kans op stress hebben dan mensen die nooit fietsen. Mensen die vier dagen per week fietsen, verminderen het risico van stress zelfs tot maximaal 52%. Dit blijkt uit onderzoek verricht door onderzoeksinstituten uit Spanje, Engeland en de VS (Bron: ANWB).

Steeds meer organisaties houden zich met het aanbieden van een ‘elektrische fiets de zaak’. Dit heeft te maken met diverse actualiteiten, zoals de 7% bijtelling v.a. 2020, files, verantwoord ondernemen maar ook het stimuleren van de vitaliteit van medewerkers.