Lease een elektrische fiets

  • Al vanaf €59,- p/m (all-in)
  • Inclusief onderhoud & reparatie
  • Hoog afwerkingsniveau
  • Dutch Design
  • Al vanaf €59,- p/m (all-in)
  • Inclusief onderhoud & reparatie
  • Hoog afwerkingsniveau
  • Dutch Design

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we de meest gestelde vragen en antwoorden voor je geselecteerd. We hopen je hiermee zo compleet mogelijk te informeren over Fiets Lease van Hitachi Capital Mobility.

Heb je toch nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan jou graag te woord via telefoonnummer 088 - 28 28 400 of via .

Algemeen

Wat is Private Lease?

Private Lease is het particulier huren oftewel leasen van een fiets voor een vast bedrag per maand. Het maandbedrag is een all-in prijs. De leaseprijs bestaat uit o.a. de volgende componenten: afschrijving, cascoverzekering, pechhulp, onderhoud & reparatie.

Waarom Private Lease?

Private Leasen biedt jou financiële zekerheid want je betaalt een vast maandbedrag voor jouw fiets. Dit is een all-in prijs. Daarnaast ben je verzekerd van uitgebreide service zoals pechhulp en onderhoud & reparatie.

Wanneer Private Lease?

Wanneer je voor Private Lease kiest, kies je voor zekerheid en zorgeloos rijden. Bij Private Lease betaal je één vast maandbedrag voor jouw fiets en ben je verzekerd van uitgebreide service zoals pechhulp en onderhoud & reparatie.

Wat houdt Private Lease in?

Private Lease houdt in dat een fiets particulier wordt geleased voor een vast bedrag per maand. Het maandbedrag is een all-in prijs en bestaat uit o.a. de volgende componenten: afschrijving, cascoverzekering, pechhulp, onderhoud & reparatie.

Hoe werkt Private Lease?

Hitachi Capital Mobility Private Lease is gebaseerd op een looptijd van 3 jaar. De kosten voor afschrijving, rente, verzekering, reparatie, onderhoud en pechhulp zijn in het tarief verwerkt.

Bekijk ook onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Private Lease wat houdt dat in?

Private Lease houdt in dat een fiets particulier wordt geleased voor een vast bedrag per maand. Het maandbedrag is een all-in prijs en bestaat uit o.a. de volgende componenten: afschrijving, cascoverzekering, pechhulp, onderhoud & reparatie.

Is Private Lease een lening?

Private Lease is geen lening. De leasemaatschappij blijft eigenaar van de fiets. Private Lease is het particulier huren oftewel leasen van een nieuwe fiets voor een vast bedrag per maand. Het maandbedrag is een all-in prijs, exclusief eventuele boetes. Na afloop van de overeengekomen contractperiode wordt de fiets bij de leasemaatschappij ingeleverd.

Welke Private Leasemaatschappij?

Een goede vergelijking maken tussen diverse leasemaatschappijen is niet altijd makkelijk: de voordeligste prijs aan de voorkant garandeert niet altijd de goedkoopst prijs gedurende en/of na afloop van het leasecontract. Bekijk daarom voorafgaand goed welke kosten zijn inbegrepen en lees de algemene voorwaarden.

Hoe hoog is het eigen risico schade?

Het eigen risico bij een niet-verhaalbare schade bedraagt € 35,- per schadegeval. Dit eigen risico zal aan jou worden doorbelast. Als er sprake is van schade veroorzaakt door een derde partij wordt het eigen risico niet in rekening gebracht. Als er sprake is van diefstal wordt er geen eigen risico aan je doorbelast.

Mocht achteraf blijken dat de schade niet op een derde partij te verhalen is dan zal alsnog het eigen risico van € 35,- per schadegeval aan jou worden doorbelast.

Waar kan de leasefiets worden opgehaald of afgeleverd?

Aflevering van de leasefiets vindt in overleg met ons plaats. De fiets kan als jij dat wilt bij jouw thuis worden afgeleverd tijdens kantoortijden.

Welke opties zitten er op de elektrische fietsen?

Alle elektrische fietsen uit het private lease aanbod zijn uitgevoerd met een geveerde zadelpen, waterproof lcd-display, uitneembare accu met veiligheidsslot, computergestuurde Smooth Start &Stop systeem en meer. Bekijk hier de volledige lijst met voordelen en opties.

Waarin onderscheidt Hitachi Capital Mobility Private Lease zich ten opzichte van concurrenten?

Hitachi Capital Mobility Private Lease is standaard de meest complete en meest voordelige privé lease aanbieder van Nederland. Bekijk hier ons aanbod.

Modellen

Welke Private Lease modellen kan ik leasen?

Hitachi Capital Mobility Private Lease biedt een aantal actuele modellen aan. Op onze website kun je het actuele aanbod vinden.

In welke kleuren is de fiets leverbaar?

Meer informatie over het model en de gewenste kleur kun je vinden bij het modellenaanbod.

Is het mogelijk om accessoires toe te voegen?

Het is toegestaan accessoires toe te voegen aan de fiets. De accessoires moeten wel aangebracht en verwijderd kunnen worden zonder dat er schade aan de fiets ontstaat. Vóór inlevering van de fiets moeten de accessoires verwijderd worden, behalve als Hitachi Capital Mobility heeft aangegeven dat dat niet nodig is. Kosten van verzekering, onderhoud, reparatie en vervanging van de door zelf aangebrachte accessoires zijn voor eigen rekening.

Hoe snel kan de fiets worden afgeleverd?

Na financiële acceptatie is de levertijd van je nieuwe leasefiets 4 tot 8 weken.

Kan ik een tweedehands fiets leasen?

Nee, we bieden alleen nieuwe fietsen aan. Door de inkoopvoordelen ben je voordeliger uit wanneer je kiest voor een nieuwe fiets. Het aanbod van Fiets Lease van Hitachi Capital Mobility bestaat dan ook uitsluitend uit nieuwe fietsen.

Is het mogelijk om een proefrit te maken?

Je kunt een proefrit maken met een elektrische leasefiets. Je kunt een afspraak maken via het contactformulier.

Leaseprijs

Wat is de goedkoopste Private Lease elektrische fiets?

Het hele assortiment elektrische leasefietsen heeft een vanaf prijs van € 59,00 incl. BTW. Je kunt alle modellen online bekijken op onze modellenpagina.

Wat zit er in Private Lease?

In het maandbedrag van private leasefietsen zitten de volgende componenten: casco verzekering, onderhoud, reparaties en pechhulp. Het maandbedrag is een all-in prijs.

Wanneer is Private Lease aantrekkelijk

Private Lease is aantrekkelijk wanneer zekerheid en zorgeloos fietsen voorop staan. Bij Private Lease wordt er één vast maandbedrag betaald. Dit is een all-in prijs en bestaat uit o.a. de volgende componenten: afschrijving, casco verzekering onderhoud, reparaties en pechhulp.

Hoe kunnen jullie deze elektrische fietsen aanbieden tegen zo’n lage prijs?

Door ons grote inkoopvolume zijn we in staat om tegen aantrekkelijke condities elektrische fietsen, maar ook onderhoud en verzekeringen in te kopen. Zo profiteer je optimaal van de inkoopvoordelen van Hitachi Capital Mobility.

Wat moet ik weten over de vaste prijs?

De getoonde leaseprijzen zijn gebaseerd op een vaste looptijd van 60 maanden.

Is Private Lease aftrekbaar

Private Lease is voor particulieren niet aftrekbaar van de belasting.

Wat is voordeliger: Private Lease of kopen?

Om te beoordelen of Private Lease voordeliger is dan kopen moet er een goede vergelijking worden gemaakt. Houd daarom rekening met een aantal vaste en variabele kosten: vaste afschrijving, verzekering, onderhoud, reparatie en rente.

Wanneer is Private Lease voordelig?

Private Lease is voordelig omdat er één vast maandbedrag wordt betaald. Dit is een all-in prijs waarin de volgende kosten zijn opgenomen: rente en afschrijving, casco verzekering, onderhoud, reparaties en pechhulp.

Wat is inbegrepen bij de leaseprijs?

De volgende componenten zijn inbegrepen bij de maandelijkse leaseprijs:
-Rente en afschrijving
-Reparaties
-Onderhoud
-Verzekering (Casco)
-Pechhulp
-BTW

Over het contract

Wat is de looptijd van een leasecontract?

Je kunt kiezen uit verschillende looptijden.
60 maanden, 48 maanden of 36 maanden.
De looptijd gaat in vanaf het moment dat de elektrische fiets bij jou wordt afgeleverd.

Is het mogelijk om de looptijd van het contract aan te passen?

De looptijd staat vast, hier kan niet van worden afgeweken.
Voordat het contract wordt afgesloten kun je kiezen uit 3 verschillende looptijden, 60, 48 of 36 maanden.

Wat gebeurt er bij voortijdige beëindiging?

Je kunt jouw leasecontract na 12 maanden voortijdig beëindigen. Hierbij is er sprake van een opzegtermijn van ten minste 1 maand.

Om op te zeggen, kun je een brief sturen naar Hitachi Capital Mobility Private Leas B.V., Postbus 9500, 9703 LM Groningen. Je kunt ook met een e-mailbericht (te sturen naar privelease@hitachicapitalmobility.nl) opzeggen. Bij wijziging van die gegevens ontvangt je daarvan bericht.

Bij opzegging dien je een opzeggingsvergoeding te betalen. De opzeggingsvergoeding en alle andere openstaande bedragen moeten betaald zijn vóór de dag waartegen is opgezegd. Als dat niet is gebeurd, heeft de opzegging geen gevolg en loopt de leaseovereenkomst door totdat die op andere wijze tot een einde komt.

Bekijk de algemene voorwaarden voor meer informatie.

Moet ik aan het einde van de contractperiode een slottermijn voldoen?

Nee, je hoeft bij inlevering van de leasefiets geen slottermijn te voldoen.

Moet er ook borg betaald worden bij het leasen van een elektrische leasefiets?

Bij Fiets Lease van Hitachi Capital Mobility hoef je geen aanbetaling te doen. Er wordt wel een waarborgsom gevraagd van 1 maandtermijn. Dit bedrag moet op onze bankrekening staan als wij jouw leasefiets bestellen. Na de contractperiode betalen we jou de waarborgsom terug.

Wordt mijn Privé Lease contract geregistreerd bij het BKR?

Het bedrag dat wordt geregistreerd is 65% van alle leasetermijnen: bij een contract van 36 maanden en een leaseprijs van € 69,-, wordt het contract aangemeld bij BKR voor € 1.614,60,-
 
Tijdens het acceptatieproces doen wij een toetsing bij het BKR. De kans is groot dat je al geregistreerd staat, bijvoorbeeld vanwege een hypotheek. Ook een Privé Lease overeenkomst wordt geregistreerd bij het BKR. Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.

Wanneer je een aanvraag doet voor een bijvoorbeeld een hypotheek, zal de hypotheekverstrekker vragen naar alle vaste lasten. Ook als er geen registratie van het leasecontract gemaakt zou zijn, ben je dus verplicht de betalingsverplichting aan te geven.

Is Privé Lease een lening omdat er bij het BKR wordt geregistreerd?

Privélease is geen lening. In de in de BKR-registratie gehanteerde terminologie wordt een leaseovereenkomst als Privé Lease, geen krediet, aangeduid als Operationele Autolease (code OA).

Wij verwijzen naar artikel 15 van het BKR Algemeen Reglement, versie januari 2016, lid 1, aanhef en onder b. Daarin is bepaald:

Een aflopende kredietovereenkomst is een overeenkomst waarbij:
(…)
b. aan de consument de mogelijkheid wordt geboden om een goed (roerende zaak) te gebruiken of aan hem een dienst wordt verleend en waarbij de consument gehouden is één of meer betalingen aan de zakelijke klant te doen;

De instanties die toegang tot de BKR-registratie hebben, zijn gebonden aan de bepaling van het Algemeen Reglement en zijn dus bekend met deze betekenis van de code OA). Dat ook andere overeenkomsten dan kredietovereenkomsten door het BKR geregistreerd worden, blijkt overigens ook uit de definitie van Overeenkomst in artikel 1 van genoemd Algemeen Reglement. Daaronder worden onder meer begrepen:

(…)
overeenkomsten niet zijnde kredietovereenkomsten die door het Bestuur als relevant beschouwd worden in relatie tot het doel van BKR.

Er staat een BKR notering achter onze naam, kunnen wij een elektrische fiets leasen?

Een BKR-toetsing maakt deel uit van de financiële acceptatie. Dit is één van de variabelen die beoordeeld wordt. Als er sprake is van een BKR notering zullen we per geval bekijken hoe we hiermee omgaan.

Aan welk minimum inkomen moet ik voldoen?

Een beoordeling van het inkomen maakt onderdeel uit van de financiële acceptatie. Dit is één van de variabelen die beoordeeld wordt.

Kom ik op basis van mijn contract in aanmerking voor een Privé Lease fiets?

Een beoordeling van het inkomen maakt onderdeel uit van de financiële acceptatie. Dit is één van de variabelen die beoordeeld wordt.

Waar kan ik de voorwaarden van Privé Lease vinden?

Op Privé Lease zijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn hier te downloaden. De Algemene verzekeringsvoorwaarden van de verzekering zijn hier te vinden.

Welke persoonlijke documenten zijn er allemaal nodig om een Privé Lease fiets te leasen?

Voor het opmaken van het Privé Leasecontract is het van belang dat je de volgende documenten kunt overhandigen:
· Jouw meest recente salarisstrook (een kopie volstaat)
· Een recent bankafschrift of print screen van internetbankieren met vermelding van de storting van het salaris
· Legitimatienummer
· Een werkgeversverklaring als je korter dan 12 maanden in dienst bent

Reparatie, onderhoud, schade en pech

Waar kan onderhoud worden gepleegd aan de Private Lease fiets?

Je moet zelf de bandenspanning op het voorgeschreven peil houden en ander klein onderhoud verrichten volgens de richtlijnen van het instructieboekje bij de fiets. Je mag zelf een lekke band repareren, maar daarbij is het niet toegestaan om het wiel van de fiets te verwijderen. Dit in verband met mogelijke schade aan of storingen in de aandrijving van de elektromotor.

Zodra de fiets volgens de richtlijnen van de fabrikant, te vinden in het instructieboekje, een onderhoudsbeurt nodig heeft, dan maak je daartoe een afspraak bij een door Hitachi Capital Mobility aangewezen partij in Nederland. Je kunt hiervoor een bericht sturen naar   Vervolgens breng jijzelf de fiets naar de reparateur. Om misverstanden over de betaling van de kosten te voorkomen, moet je aan de reparateur vertellen dat de fiets eigendom is van de leasemaatschappij en dat de reparateur Hitachi Capital Mobility vooraf om toestemming voor onderhoud moet vragen.

Wat gebeurt er met schade aan een band?

Schade aan fietsbanden wordt wel gerepareerd maar de kosten hiervan zijn voor eigen rekening.

Heb ik recht op pechhulp?

Als je met de fiets onderweg in Nederland pech krijgt door een mechanisch defect aan de fiets, kun je pechhulp inroepen. Daarvoor kun je bellen met de hulpdienst van Hitachi Capital Mobility te bereiken via 050-547 02 97 of . De pechhulp bestaat ten minste uit noodreparatie ter plekke of, als dat niet mogelijk is, transport van de fiets naar een reparatiebedrijf. In het laatste geval zorgen wij ervoor dat jij, en één eventuele medereiziger, veilig op jouw (tijdelijk) woonadres of vakantieadres komen.

Je hebt maximaal 3 keer per kalenderjaar recht op pechhulp:
a. bij pech onderweg door een voorval dat rechtstreeks verband houdt met het normaal gebruik van jouw fiets;
b. bij pech vanaf 3 kilometer van jouw (tijdelijke) woonadres of vakantieadres.

Het kan zijn dat de kosten voor reparaties ter plekke aan jou in rekening worden gebracht. Voor een reparatie waarvoor wij toestemming hebben gegeven, kun jij zelf de kosten betalen. Je moet dan vragen om een factuur die op naam van Hitachi Capital Mobility is gesteld. Deze (originele) factuur stuur je dan samen met een bewijs van betaling aan Hitachi Capital Mobility. De kosten worden dan - tot het bedrag waarvoor toestemming is gegeven - door ons aan jou vergoed. 

Je hebt geen recht op pechhulp als je:
a. de pech had kunnen voorzien voordat je vertrok;
b. strandt met een lege accu, als de accu onvoldoende opgeladen was of leeg is geraakt door het bereiken van de maximale actieradius;
c. pech krijgt buiten Nederland.

Heb ik recht op vervangend vervoer?

De leverende fietsdealer zal altijd zorgen voor vervangend vervoer.

Wat moet ik doen als ik schade aan mijn private leasefiets heb?

Als de fiets een defect heeft dat gerepareerd moet worden, dan kun je dit eveneens na een afspraak laten repareren bij een vestiging van een daartoe door ons aangewezen partij. Je kunt hiervoor een bericht sturen naar . Je kunt bij het aanbieden van de fiets voor reparatie vertellen dat de fiets eigendom is van Hitachi Capital Mobility en dat zij om toestemming moeten vragen.

Als de fiets buiten Nederland een defect heeft, moet je ons bellen om toestemming te vragen voor de reparatie. Als de toestemming wordt gegeven, kun je de reparatie laten verrichten.

Hitachi Capital Mobility zal zich inspannen om ervoor te zorgen dat de fiets zo spoedig mogelijk weer gebruikt kan worden.

Heb je een vraag voor ons die op deze pagina niet beantwoord wordt? Neem dan contact met ons op!